Registracija automobila > Istorija > Od točka do automobila!
  • Posted by: registracijaautomobila.rs

Točak se smatra najvećim izumom u ljudskoj istoriji I dan danas. Nastao je iz pragamtičnih čovekovih potreba. Kao I svaki izum točak je evoluirao I danas je najpopularniji kako u auto industriji tako I u svetu gradjevine, sporta, arhitekture itd.

E sada, zamislite dinamičnost života 21. veka bez najvećeg izuma od dana kada je čovek nastao? Kako otići do prodavnice na drugom delu grada ? Da idem pešaka do posla po minusu, kiši ili nekoj drugoj vremenskoj nepogodi ? Slažete se da je nemoguće zamisliti takav život I slobodno možemo reći da imamo priliku da živimo u luksuzu zvanom 21. Vek.

Priča o točku je samo jedna lepa uveritra na ono šta nam je taj isti izum omogućio, a mislim da svi znate na sta mislimo. Ide na 4 točka I danas su jako brzi. Naravno mislimo na automobil, četvorotočkas koji je samostalan, odnosno ne zavisi od životnjske ili ljudske snage. Jedan od izuma koji je promenio čovecanstvo I u mnogo tome olakšao živote mnogih ljudi na planeti.

Sećate se da sam pomenuo brzinu. Nije tako bilo oduvek. Kratko ćemo se vratiti u 18. Vek I doba Parnih mašina. One su uspevale da prevezu četiri osobe do najviše 9 km/h.  Sredinom 19. Veka nastaje motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Čovek koji je napravio revoluciju bio je niko drugi do Karl Benz. On je uspeo da razvije auto koji u to vreme išao I do 16km/h što je bilo cudo, pogotovo za to vreme. Budite iskreni kada ste poslednji put vozili tom brzinom, osim kada kočite. Složicemo se da je evolucija automobila srazmerno išla I sa evoliucijom mašine, što je dovelo do potpuno nove strukture I koncepta života, pa I novog savremenog doba.

Uh kako moćno zvuči.

 

Sve usluge tehničnog pregleda za Vaš automobil obavljamo mi!

Agencija „Bonafides doo“.

 

 

Author: registracijaautomobila.rs
Call Now ButtonPozovite nas