Registracija automobila > Istorija > Razvoj automobila i prva zabeležena vožnja!
  • Posted by: registracijaautomobila.rs

I posle nek kažu da su žene loši vozači. Prvo putovanje automobilom, ostvarila je ni manje ni više no Berta Benz, supruga Karla Benza. Priča je jako zanimljiva I Berta je samo iskoristila priliku I na taj način usla u istoriju kao prva žena koja j ikada sela u auto. Priča kreće u kafani gde je Karl odlučio da proslavi svoj patent sa društvom I saradnicima. S obzirom da se tu noć razboleo njihov sin, Berta je odlučila da krene u potragu za mužem. Kako ne bi obilazila sve kafane u Majnhajmu pešice, odlučno je sela u patent svoga muža I krenula u potragu za njim. Vrlo jak zvuk motora, naterao je radoznale komšije na balkone I prozore, a vest se jako brzo proširila, pa čak I do kafane u kojoj je Karl slavio. Berta je dočekana sa oduševljenjem I gromoglasnim aplauzom od strane svog muža pa i svih ljudi koji su bili deo stvaranja istorije I novog doba.

Potupno nezavisno od Benza, svoje modele patentirali su i Gotlib Dajmler koji je saradjivao sa Vilhelmom Majbahom 1897. Godine. Ali ovog puta vratićemo se u 1903. Godinu I naravno u naš prelepi glavni grad Beograd. Prvo vozilo stiglo je iz Austrije, vozom za Beograd, naručeno od strane Bože Radulovića, trgovca I rentijera. Vozilo Naselsdorf (danas Tetra), stiglo je 3. Aprila I nikad nije vožen od strane naručioca. Boža je kao šofera angažovao izvesnog Sretu Kostića, koji je ni kriv ni dužan postao prvi vozač automobila na prostorima Srbije.

Sam oblik I struktura automobila menjala se kroz našu istoriju. Kako je tehnologija napredovala, sam process proizvodnje se ubrzao kako bi se proizvodilo što više novih modela I na taj nacin se zadovoljili potrošači. Kao sto danas možemo primetiti, velike kompanije poput Mercedesa, Bmw-a, Toyote primorani su da svake godine izbacuju nekoliko novih modela. I to je pitanje koliko će zainteresovanost kod potrošača trajati, s obzirom da već sledeće godine stižu novi modeli. Možda će kroz par godina, prizovodjači početi da prozivode automobile na svakih mesec dana. Ranije kroz istoriju to nije bio slučaj. Čekali biste godinama I godinama da biste dočekali neki novi model automobila za koji biste pritom morali da izdvojite veliku sumu novca, pogotovo za ta vremena. Niste mogli ni nešto preterano da birate, jer izbor nije bio baš sadržajan kao što je danas, Niste mogli birati boju enterijera ili eksterijera. Kako je tako je. Ali ono što je jako bitna stavka I činjenica je da je u većini slučajeva Vaš prvi automobil ujedno i Vaš poslednji. Kvalitet ispred kvantiteta, što danas nije na snazi, kao sto možemo videti.

Registracija Vašeg automobila. Agencija „Bonafides doo“.

Author: registracijaautomobila.rs
Call Now ButtonPozovite nas